Bieg przez "Podkarpackie Trójmiasto " dla Grzegorza Mraza  Opublikowano: 2015-08-11 06:19:30

Fundacja Otwartych Serc im. Bogusławy Nykiel-Ostrowskiej wraz z Panem Piotrem Bobolą oraz przy wsparciu portali informacyjnych isanok.pl, krosnocity.pl, krosno112.pl oraz jaslo4u.pl organizują w dniu 16 sierpnia 2015 roku bieg przez „Podkarpackie Trójmiasto”.

Biegacze pobiegną Drogą Krajową 28 z Sanoka do Jasła. Po drodze odwiedzą Rynek w Krośnie. Największym wyzwaniem będzie dla nich pogoda. Słońce i wysoka temperatura utrudni pobicie czasu z 2011 roku, kiedy to Piotr Bobola z Krosna i Maciej Sąsiadek z Ropczyc pobiegli w niezwykle wyczerpującym biegu z Sanoka przez Krosno do Jasła i całość trasy, czyli 72 km pokonali w 7 godzin i 3 minuty. Wtedy zrobili to dla własnej przyjemności.

Tym razem jednak, bieg ma na celu nagłośnić akcję zbiórki pieniędzy dla 22-letniego Grześka, który przechodzi rehabilitację po ciężkiej operacji. Grzegorz jest podopiecznym Fundacji Otwartych Serc im. Bogusławy Nykiel-Ostrowskiej. Od sierpnia 2011 roku walczy ze złośliwym guzem mózgu.

Grzesiek przeszedł długą drogę leczenia i rehabilitacji poprzez agresywną chemioterapię oraz naświetlania głowy i całą długość rdzenia. Po zakończonym leczeniu w grudniu 2013 utrzymuje się remisja.

Podczas całego pobytu Grzegorza w domu prowadzona jest intensywna rehabilitacja, obecnie poszerzona. Prowadzone są zajęcia logopedyczne oraz rewalidacyjne. Powrót Grześka do zdrowia to długotrwały proces,  na który potrzebne są duże środki finansowe. Więcej o Grześku można przeczytać tu: Grzegorz Mraz

Biegacze podkreślają, że możliwość pomocy Grześkowi sprawi im wielką satysfakcję i poczucie, że każdy z 72 przebiegniętych kilometrów będzie dla nich przyjemniejszy.

Zwracamy się zatem z gorącą prośbą o rozważenie możliwości wsparcia leczenia Grzegorza Mraza.

Aby wesprzeć jego leczenie środki finansowe można wpłacać na konto Fundacji w formie darowizny:
Bank Śląski O/Krosno
nr. 58 1050 1458 1000 0022 8442 0169
z dopiskiem dla Grzegorza Mraza.

O biegu można przeczytać też: tu i tu oraz na wszystkich portalach, które wspierają akcję.

17:00 do 19:00 lub po wcześniejszym kontakcie telefonicznym: 502 604 822.