Fundacja w 2005 roku  Opublikowano: 2005-10-11 10:47:00

W 2005 roku Fundacja przekazała 2,5 tys. zł pomocy finansowej dla osób chorych na choroby nowotworowe oraz na rehabilitację ofiary wypadku drogowego.

Październik - Fundacja była organizatorem spotkania edukacyjnego poświęconego profilaktyce raka piersi.

Listopad - Po raz kolejny w Krośnie odbyła się Niedziela dla Zdrowia, zorganizowana przez Fundację Otwartych Serc oraz Przychodnię "Nasze zdrowie". Mieszkańcy Krosna i okolic mieli możliwość bezpłatnego wykonania podstawowych badań laboratoryjnych oraz skorzystania z bezpłatnej porady lekarzy specjalistów, m.in. neurologa, endokrynologa, ginekologa i psychologa.

Ogółem z porad skorzystało 420 osób.  Najwięcej osób skorzystało z badań laboratoryjnych oraz badania USG i spirometrii - 219 osób, czyli niemal połowa wszystkich, którzy tego dnia skorzystali z zaproszenia organizatorow i odwiedzili przychodnię).