Podziękowanie dla Państwa Katarzyny i Bartłomieja Podulków

Utworzono 13.01.2019 r.

Chcielibyśmy z całego serca podziękować Państwu Katarzynie i Bartłomiejowi Podulkom za propozycję złożoną swoim gościom weselnym, by zamiast prezentów przekazali środki celem wsparcia podopiecznych naszej Fundacji. Darczyńcy, w wyniku tej szlachetnej inicjatywy podczas ceremonii zaślubin zebrali kwotę 2.955,00 zł !! Środki zostały przez darczyńców zabezpieczone w zapieczętowanej puszce, którą komisyjnie otwarto i przeliczono dopiero w siedzibie Fundacji. Darczyńcy zdecydowali, iż całą zebraną kwotę przekażą na rzecz jednej z grona podopiecznych Fundacji. Darczyńcom serdecznie dziękujemy za piękny, godny naśladowania gest.

Być może ta piękna inicjatywa zapoczątkuje pewną tradycję. Zwróćmy bowiem uwagę, iż w związku z uroczystością zaślubin lub podobnych ważnych uroczystości, nasi goście niejednokrotnie mają dylemat w zakresie wyboru prezentu - często są to kwiaty, słodycze, czy alkohol.

Niewątpliwie środki przekazane na rzecz osób potrzebujących, ciężko chorych będą spożytkowane na szlachetny cel: pomocy w poniesieniu bardzo wysokich kosztów leczenia, rehabilitacji, dojazdów do specjalistycznych placówek.