Mistrz Polski Witold Filus odbył loty nad Miastem Szkła.

Utworzono 15.09.2020 r.

W poniedziałkowe, słoneczne popołudnie licznie zgromadzeni mieszkańcy i turyści podziwiali start balonu Miasta Szkła z Rynku. Dzień wcześniej można również można było oglądać go nad krośnieńskim niebem. Balon Krosna Miasta Szkła, firmy Splast sp. z o.o. oraz Fundacji Otwartych Serc im. Bogusławy Nykiel-Ostrowskiej pilotował Mistrz Polski Witold Filus.

Witold Filus wielokrotny dyrektor sportowy Górskich Zawodów Balonowych w Krośnie i balonowy mistrz Polski zwyciężył w XXXVI Mistrzostwach Polski rozegranych w dniach 9-12 br. w Lesznie.

Zwycięzcy tegorocznych mistrzostw gratulował Prezydent Miasta Krosna Piotr Przytocki, wiceprezes Fundacji Otwartych Serc im. Bogusławy Nykiel-Ostrowskiej Grażyna Więcek, prezes zarządu Lotnisko Krosno Sp. z o.o. Katarzyna Bęben, przyjaciele fundacji, sympatycy baloniarstwa oraz zgromadzeni mieszkańcy.

Klasyfikacja XXXVI Mistrzostw Polski Leszno 2020:
1. Filus Witold
2. Iwański Arkadiusz
3. Rękas Mateusz
4. Jaskólski Adam
5. Filus Tomasz

Pełna klasyfikacja tutaj: https://flymonitor.ru/en/competition/708/total-list

Wkrótce więcej o Balonowej Fieście z udziałem co najmniej kilkunastu załóg, która odbędzie się w Krośnie 10 października br.

Krośnieński balon prezentował się na Rynku imponująco.

Prezydent Krosna Piotr Przytocki i Witold Filus ? Mistrz Polski 2020

Przedstawiciele Fundacji Otwartych Serc im. Bogusławy Nykiel-Ostrowskiej