Przekazanie darowizny dla Stowarzyszenia Polskiej Unii Medycyny Transplantacyjnej | Opublikowano 2020-05-12
Publikujemy list od Pana Macieja Kosieradzkiego - Prezesa Stowarzyszenia Polskiej Uniii Medycyny Transplantacyjnej:

"W imieniu Stowarzyszenia Polska Unia Medycyny Transplantacyjnej składam na pani ręce wyrazy podziękowania za darowiznę na rzecz naszego Stowarzyszenia. Wspólnie z naszymi środkami umożliwiła ona zakup 1500 specjalistycznych maseczek N95 dla Kliniki Chirurgii Ogólnej i Transplantacyjnej Szpitala Klinicznego Dzieciątka Jezus UCK WUM w Warszawie w najbardziej newralgicznym momencie, kiedy szpital nimi nie dysponował. Klinika również w dobie COVID19 prowadzi działalność transplantacyjną, zarówno dokonując nowych przeszczepień jak i wykonując zabiegi u chorych w odległym okresie po przeszczepieniu. Państwa darowizna przyczynia się do znaczącego zwiększenia bezpieczeństwa zarówno leczonych w oddziale chorych, jak i członków opiekującego się nimi personelu. W imieniu Stowarzyszenia, lekarzy, pielęgniarek i pacjentów Szpitala Dzieciątka Jezus jeszcze raz dziękuję."

Maciej Kosieradzki
Prezes Stowarzyszenia Polska Unia Medycyny Transplantacyjnej