Majowy piknik na trawie - 1.05 | Opublikowano 2022-04-25
Witajcie! Wraz z Krosno Miasto Szkła, Regionalnym Centrum Kultur Pogranicza w Krośnie oraz MOSiR Krosno chcemy Was zaprosić na Majowy Piknik na trawie. Wpadnijcie w niedzielę (1 maja) na tereny zielone przy hali na Bursakach - zaczynamy o godz. 15:00. Będzie dużo atrakcji dla dzieci - blok rekreacyjny, zabawy sportowe, strefa gier planszowych (Fundacja GraTy), malowanie buziek, spotkanie z czworonożnymi przyjaciółmi, prezentacja zabytkowych samochodów, wzloty balonów na uwięzi czy wystawa zbiorów Muzeum Misyjnego.

Ok. 20:30 serdecznie polecamy Nocny Pokaz Balonów - do naszego miasta zawita kilka zaprzyjaźnionych załóg m.in. z Krakowa i Stalowej Woli. Nie zabraknie oczywiście krośnieńskich ekip - balonu firmy Splast, Fundacji Otwartych Serc im. Bogusławy Nykiel-Ostrowskiej, Krosna Miasta Szkła; a także balonów firmy Cellfast.